Nazad

Saveti za dekoraciju sitnih slavskih kolača

Kolači su jedan od najlepših delova slavske trpeze, a mnogima je i sama priprema veliko uživanje. Kada miris kolača počne da se širi kuhinjom, niko ne ostaje imun, svako bi hteo što pre da ugrabi barem jedan. Slavski kolači su veliki deo tradicije, zbog čega smo izdvojili nekoliko saveta kako da dekoraciju učinite što zanimljivijom i ukusnijom.

Čokoladne kuglice su uvek dobra ideja. Mogu se napraviti na bezbroj različitih načina i kombinacijom svih vaših omiljenih sastojaka, a u njihovom ukusu će uživati kako ukućani tako i gosti. Posebno mališani! Možete ih napraviti od keksa, istopljene Menaž ili mlečne čokolade, kakao praha, nugat krema, džema mleka ili soka od pomorandže. Pomešajte jednostavno sve sastojke, ostavite da se smesa ohladi u frižideru i nakon toga budite spremni za oblikovanje. Naravno, od smese ne morate oblikovati samo kuglice. Smesu možete oblikovati u kalupima po želji, a najbolje od svega je da se ovi kolači ne peku. Na vama je samo da izaberete dekoraciju.

Šarenolika dekoracija znači da ćete od iste smese ipak napraviti različite kolače. Evo naših predloga za kreativnu dekoraciju sitnih slavskih kolača, koju možete koristiti za ukrašavanje i drugih vrsta kolača i torti na vašoj slavskoj trpezi.

Sa Menaž čokoladom dekoracija svaki put uspe!

Sa Menaž čokoladom vašoj mašti nema kraja. Zaista, možete je koristiti rastopljenu, usitnjenu ili rendanu. Umočite cele kolačiće u čokoladu, jedan deo ili prelijte i šarajte preko kolača, čak i torti. Ukoliko pustite mašti na volju ili čokoladi na volju, kako volimo da kažemo, istopite Menaž bele čoko dugmiće i šarajte sporadično sa običnom Menaž čokoladom. Pre nego što se čokoladni sloj stegne, dodajte sastojke koje volite – kakao prah, cimet, mleveni keks, kandirano voće, šarevne mrvice, orašaste plodove, zrna kafe, pa čak i usitnjenu Menaž čokoladu ili cele čoko dugmiće. 

Osim toga, rastopljenu Menaž čokoladu, Menaž crne i bele čoko dugmiće možete koristiti za modeliranje i izlivanje u kalupe. Ako volite praline ili dekoracije od čokolade, ovo je jednostavan i sjajan način kako da postignete dobar ukus i hrskavost. 
Od jednostavne čokoladne glazure, glaziranih pralina, čokoladnog sirupa, fondana, čokoladnog krema do hrskavih oblika i figurica, Menaž čokolada je vaš najbolji prijatelj u kuhinji. Podsetite se kako je zabavno praviti dekoracije za kolače sa Menaž proizvodima!