Nazad

Slatke tajne: Sastojci koji odlično idu uz Menaž čokoladu

Otkrićemo vam veliku tajnu o čokoladi! Ona ne poznaje granice, ukusna je u bilo kakvom obliku i uvek se lako uklopi u ma koje kulinarsko društvo. O posebnosti ovog slatkog sastojka najbolje svedoče zanimljivosti o čokoladi o kojima smo pisali u prethodnim tekstovima. Pregrešt je načina kako ju je moguće upotrebiti, poslastičarski svet iznova ide korak dalje i nudi nesvakidašnja slatka čokoladna rešenja, a ovoga puta je naš zadatak da vam zagolicamo maštu i pokažemo koje sastojke možete kombinovati i koristiti kako biste napravili najukusniju poslasticu, bilo da je reč o jelu ili piću.

Menaž čokolada uz italijanski sir, rum i espreso

Čokoladni sufle, čokoladni brauni, kolač od čokoladnih palačinki, a ne bismo odbili ni zalogaj čokoladnog suflea, zar ne? Kuvanje uz Menaž čokoladu nema granica, idealna je za upotrebu i za pripremu fila, ali i kao preliv. Provereno je dobra i za pripremu testa za raznolike keksiće i univerzalni patišpanj. Koji su to sastojci sa kojima se Menaž čokolada savršeno slaže?

Neizostavna je u receptima gde se koriste ulje, margarin, brašno, šećer i drugi jednostavni sastojci. Ono što sigurno ne biste pretpostavili je da se Menaž čokolada odlično odlično kombinuje sa espreso, rumom i maskarpone sirom! Probajte da napravite tiramisu i primetićete da je moguće upotrebiti sva tri sastojka zajedno sa Menaž čokoladom. Ako vam se recept svidi pa poželite da češće jedete maskarpone uz čokoladu, idealan je kao fil za mnoge vrste torti. Ipak, mali savet – dobro pripazite, sir je brzo kvarljiv.

Sasvim drugačije: Kokosovo mleko i kokosovo ulje

Evo predloga za jednu “bezimenu” poslasticu, čokoladnu i kremastu, idealnu za sladokusce koji žele da koriste manje mlečnih proizvoda. Uz kokosovo ulje i kokosovo mleko dodajte i Menaž čokoladu i prah šećer, a kada sve umutite, ostavite smesu da se ohladi tokom noći. Pogledajte još nekoliko zanimljivih recepata i pronađite inspiraciju za ukusnu poslasticu na linku

Među našim video receptima možete pronaći i slične recepte bez mlečnih proizvoda, a naš predlog je čokoladni kolač za čiju je pripremu takođe potrebno malo kokosovog ulja. Dodajte badem, orahe i druge žitarice i dobićete zdravi slatkiš za tren oka!

Najdraže voće u rastopljenoj Menaž čokoladi

Naizgled deluje teško, ali nije! Kada jednom naučite da servirate voće uz topljenu čokoladu, diviće vam se gosti. Rastopite Menaž čokoladu sa mrvicom običnog ili kokosovog ulja, a zatim postepeno umočite jednu po jednu krišku pomorandže, kolutiće banane, jagode i drugo omiljeno voće. Servirajte ih na čačkalici nakon što komade voća sa čokoladom ostavite da se 15 minuta ohladi u frižideru.

Ukoliko želite da iznenadite prisutne još ukusnijim poslasticama, pre hlađenja umešajte voće preliveno Menaž čokoladom u sitno iseckani kikiriki ili badem, a posle hlađenja prelijte sa još malo čokolade. Na vašoj mašti je kako ćete dalje da dekorišete! Igrajte se!