Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kako ukrasiti božićni kolač
Ukrašavanje božićnih kolača – zvuči kao prava zabava! Istina, ovo je omiljena aktivnost čak i onim sladokuscima kojima kuvanje ili pečenje nije primamljivo, a vrlo je zanimljvo deci. Neki ljubitelji slatkiša ne mogu da dočekaju da se božićni kolačići ispeku i ohlade, već odmah zgrabe jedan, sa druge strane, neki sladokusci obožavaju da pokažu svoju kreativnost i od kolačića naprave prava umetnička dela. Kojoj grupi vi pripadate?
Ako ste među onima kojima je ukrašavanje božićnih kolačića izuzetno draga aktivnost, izdvojili smo nekoliko saveta kako možete postići sjajne rezultate. Ipak, volimo da naglasimo da je uživanje tajni sastojak svakog posla, u suprotnom ćete propustiti zabavu. Zato, pustite mašti na volju ili… Pustite čokoladi na volju, bojite, šarajte i ukrašavajte sve dok budete imali inspiraciju.
Božićni kolačići: Ukrašavanje na nekoliko načina
Nakon što napravite ukusne božićne kolače, vreme je za dekoraciju! Proverite u kuhinji šta sve imate od sastojaka i probajte da kombinujete ono što najviše volite i eksperimentišite.
- Pusti čokoladi na volju!
Čokoladna glazura je uvek u modi. Istopite Menaž čokoladu ili Menaž crne i bele čoko dugmiće na tihoj vatri uz nekoliko kašika mleka ili u mikrotalasnoj pećnici i šarajte kolačiće. Možete ih potpuno preliti čokoladnom glazurom, delimično preliti ili šarati linijama i tačkicama. Biće sigurno lepši i ukusniji ako budete kombinovali otopljene Menaž crne i bele čoko dugmiće.
Mogućnostima ovde nije kraj – preko čokoladne glazure pospite mleveni ili usitnjeni Štark Petit Beurre keks, šarene mrvice, zlatne ili srebrne perlice.
- Minimalno, ali ukusno!
Nekada se tajna dobre dekoracije krije u jednostavnosti. Ohlađene kolačiće pospite prah šećerom ili kakao prahom i uživajte u jednostavnim, ali ukusnim zalogajima.
- Napravite kraljevsku glazuru!
Kraljevska glazura ili royal icing (rojal ajsing) predstvalja veoma popularnu tehniku ukrašavanja božićnih kolača, koja vam omogućava da se igrate sa bojama i šarama, a pravi se sasvim jednostavno – od prah šećera.
Potrebno vam je 200g prah šećera, 1 belance, malo limunovog soka i kašičica gustina. Najpre umutite belance žicom za mućenje, postepeno dodajte prah šećer i ostale sastojke dok ne dobijete homogenu smesu, a onda možete početi sa šaranjem. Ako želite dodatno da se zabavite i ukrasite keksiće, podelite kraljevsku glazuru na nekoliko delova i dodajte boje za kolače po želji. Crtajte konture, sitne i krupne šare, pahulje i sve drugo što vam padne na pamet, a za lakše crtanje možete koristiti čačkalice, poslastičarske kese i špriceve sa različitim nastavcima. Ostavite da se glazura dobro stegne pre nego što ih probate. 😉
Nemojte zaboraviti da nam pokažete kako ste ukrasili božićne kolačiće, pošaljite nam fotografije ili tagujte Menaž Instagram profil. Hajde da predstojeće novogodišnje i božićne praznike zajedno učinimo slađim!