Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Posne vanilice
Sastojci:
Testo
- 400g mekog brašna, Tip-400
- 250g margarina
- 100g prah šećera
- Sok i rendana korica limuna
- 4 kašike vode
- 2 kesice vanilinog šećera
Fil
- Pekmez od kajsije ili po izboru
Glazura
- 100g Menaž čokolade ili Menaž čoko dugmića
- 3 kašike ulja
- Prah šećer
Priprema:
1. Margarin sobne temperature pomešajte sa brašnom, dodajte sok i rendanu koricu limuna, četiri kašike vode, prah šećer i laganim pokretima umesite testo srednje gustine tako da bude sasvim kompaktno i da se ne odvaja. Prekrijte testo prijanjajućom folijom i ostavite u frižider da se ohladi minimum 30 minuta ili tokom noći.
2. Kada se testo ohladi, na pobrašnjenoj površini razvucite testo oklagijom do željene debljine i okruglom modlicom vadite kolače.
3. Kolačiće ređajte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Testo treba da ostane belo i da ne izgori.
4. Nakon što se ispečeni kolačići prohlade, spojite dva kolača pekmezom od kajsije ili drugim po izboru kako biste dobili posne vanilice, pospite prah šećerom ili prelijte rastopljenom Menaž čokoladom (ili Menaž crnim čoko dugmićima) pomešanom sa nekoliko kašika ulja.