Menaž perece

Autor:
Vesna Pavlović

Kategorije:

Sastojci:

Testo

  • 200ml mleka
  • 20g svežeg kvasca
  • 2 žumanca
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 50g margarina
  • 50g šećera i 1 kašičica šećera
  • 3 kašike ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 700g brašna

Glazura

Priprema:

1. Jednostavnom pripremom napravićemo testo za perece. U mlakom mleku rastvorite kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna, zatim izmešajte i ostavite da odstoji 10 minuta. U dublju posudu sipajte brašno, dodajte nadošli kvasac, ulje, sva žumanca, šećer, otopljeni margarin, vanilin šećer uz prstohvat soli i laganim pokretima umesite testo. Prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da testo nadođe.

2. Nadošlo testo premesite na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razvijte u veliki krug. Modlom vadite perece, ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na umerenoj temperaturi 10 minuta. Gotove perece izvadite iz rerne i ostavite ih da se dobro ohlade.

Savet: Najbolje je rernu dobro zagrejati na 250°C, a kada stavite perece u rernu da se peku, smanjite temperaturu na 150°C i pecite ih 10 minuta.

3. Konačno – glazura! Menaž čokoladu izlomite na kockice ili upotrebite Menaž crne čoko dugmiće, stavite u šerpu, dodajte ulje i otopite na pari. Ohlađene perece pažljivo premažite glazurom na sledeći način: kašikom stavite glazuru na perece i razmažite silikonskom četkicom kako bi svuda bile jednako prelivene neodoljivom čokoladnom glazurom.

Slični recepti