Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Najjednostavniji kolač sa višnjama
Sastojci:
Kora
- 170g brašna, Tip-400
- 113g margarina
- 100g šećera
- 2 kašike mlevenih badema
- Prstohvat soli
Fil
- 450g višanja
- 170ml slatke pavlake
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
- 3 kašike šećera
- Kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180°C i pripremite okrugli kalup za pečenje (24cm).
2. Kora: U velikoj čini pomešajte rastopljeni margarin sa šećerom, postepeno dodajte brašno, mleveni badem, prstohvat soli i umesite glatko testo. Razvucite testo po dnu i ivicama podmazanog i pobrašnjenog kalupa i pecite 15-18 minuta.
3. Fil: Penasto umutite slatku pavlaku, jaja, šećer i ekstrakt vanile. Dodajte brašno i umutite dok se sastojci dobro ne sjedine.
4. Preko testa rasporedite višnje očišćene od koštica i Menaž bele čoko dugmiće, zatim sipajte tečni fil preko.
5. Pecite u rerni 40-50 minuta na 180°C dok se fil ne stegne. Nakon što se kolač sa višnjama ispeče, ostavite da se ohladi pre serviranja.