Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Medena srca
Sastojci:
Testo
- 350g brašna
- 300g šećera
- 400ml mleka
- 5 kašika džema od šipka ili po vašem izboru
- 3 kašika ulja
- 2 kašičice dodatka za medenjake
- 1 kašičica sode bikarbone
Fil
- 5-6 kašika džema od kajsije
Glazura
- 200g Menaž crnih čoko dugmića
- 50g Menaž belih čoko dugmića
- 5 kašika mleka
- 100g margarina
Priprema:
1. Testo: U činiju stavite brašno, šećer, mleko i ulje. Promešajte, pa dodajte začin za medenjake, sodu bikarbonu i džem od šipka. Sve sastojke ravnomerno sjedinite žicom ili mikserom u jednaku smesu. Smesu zatim podelite na dva dela. Prvi deo smese sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 10 minuta.
2. Zapečenu koru izvadite iz rerne i premažite džemom od kajsije, a zatim sipajte drugi deo smese i vratite da se ispeče još oko 30 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi.
3. Kada se kolač ohladi, modlicom u obliku srca oblikujte kolačiće u srculenca.
4. Glazura: Menaž crne čoko dugmiće otopite na pari sa mlekom i margrinom mešajući dok se ne dobije jednaka smesa. Svaki kolačić u obliku srca stavite na viljušku i prelijte sa svih strana otopljenim dugmićima. Medena srca potom ređajte na rešetku ili papir za pečenje da se ocede od viška čokolade.
5. Menaž bele čoko dugmiće otopite na pari, zatim stavite u kulinarsku kesu, isecite vrh i prelijte preko svakog kolača. Ostavite medena srca na kratko u frižideru da se čokolada stegne, zatim poslužiti
Savet: Prilikom sečenja ostanu delovi kore koje možete iskoristiti da napravite kuglice i prelijete Menaž čokoladom.