Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladne profiterole
Sastojci:
Testo za profiterole
- 4 jaja
- 200g brašna
- 1 kesica vanilinog šećer
- Prstohvat soli
- 3 kašike šećera
- 70g margarina
- 200ml vode
Glazura
- 150g Menaž crnih čoko dugmića
- 3 kašike ulja
Priprema:
1. Testo za profiterole: Vodu sipajte u šerpu, dodajte vanilin šećer, so, šećer, margarin i stavite šerpu na šporet i nižu temperaturu. Kada se margarin otopi i sjedini sa ostalim sastojcima, sklonite šerpu sa šporeta, dodajte brašno i sve vreme mešajte ručnom žicom za mućenje. Nakon minut vremena mućenja dodajte jaja i umutite mikserom.
2. Pripremljenom smesom punite špric za dekorisanje torti i istiskujte profiterole u pleh obložen papirom za pećenje. Profiterole pecite na 180°C 20 minuta. Pečene profiterole izvadite iz rerne, kada se prohlade, složite ih na tanjir ili tacnu po želji.
3. Glazura: Menaž crne čoko dugmiće stavite u šerpu, dodajte ulje i otopite na pari. Čokoladnom glazurom prelijete profiterole, pa poslužite.