Čokoladna pops srca

Autor:
Sandra Stojiljkovic Cvetkovic

Kategorije:

Sastojci:

Glazura

Priprema:

1. Mlevenom Štark Petit Beurre keksu dodajte otopljeni margarin, mleko i aromu narandže. Sve sastojke dobro izmešajte, pa od dobijene smese formirajte koru debljine oko 1cm.

2. Modlicom u obliku srca vadite kolačiće. Ređajte ih na postolje obloženo papirom za pečenje, pa ostavite u zamrzivač nekoliko sati da se dobro stegnu.

3. Menaž bele čoko dugmiće otopite sa malo ulja na pari. Nekoliko kašika otopljenih dugmića odvojite sa strane, a u preostali deo rastopljene čokolade dodajte roze boju i dobro promešajte.

4. Pripremite dekorativne štapiće, pa jedan kraj svakog štapića umočite u otopljenu belu čokoladu. Pažljivo stavite srce na štapić, zatim prelijte glazurom roze boje sa svih strana. Ostavite pops srca da se sasvim stegnu. Nakon toga svaki popsić dodatno prošarajte otopljenom dugmićima i ukrasiti srcima i perlicama ili po želji. Poslužite kolače kad se dobro stegnu.

Slični recepti