Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Dvobojna bajadera sa oblandom
Sastojci:
- 500ml mleka
- 500g Štark Petit Beurre keksa
- 300g lešnika
- 250g šećera
- 250g maslaca
- 100g Menaž čokolade
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 pakovanje oblandi
Priprema:
- Sipajte u šerpu melko, šećer, maslac i vanilin šećer i ostavite da proključa. Kada se maslac istopi, dodajte mleveni Štark Petit Beurre keks i mleveni pečeni lešnik. Dobijenu smesu podelite na dva dela i u jedan deo dodajte na pari istopljenu Menaž čokoladu.
- Filujte objande mlakim filom bez čokolade, pa mlakim filom sa čokoladom.
- Kada završite sa filovanjem, na oblande stavite kuhinjsku dasku i ostavite ih da se ohlade. Ohlađene oblande secite na kockice i poslužite.