Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Torta Čokoladno srce
Sastojci:
Kora
- 2 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike meda
- 10 kašika mleka
- 600g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Fil
- 230g Menaž čokolade
- 1 kesica Menaž crnih čoko dugmića
- 350ml slatke pavlake
Priprema:
- Kora: Penasto umutite jaja sa šećerom, pa im dodajte med i mleko. Pomešajte brašno i prašak za pecivo i postepeno ih dodajte smesi sa jajima. Kada dobijete glatku smesu, podelite je na tri jednaka dela. Svaki deo smese razvijte u kesi za zamrzivač zapremine 4l i ostavite preko noći u frižideru. Kada smesa prenoći izručite je na papir za pečenje i oblikujte je u srce. Ponovite postupak i sa preostale dve smese. Svaku pripremljenu koru pecite 7-8 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C.
- Fil: Zagrejte slatku pavlaku i dodajte joj Menaž čokoladu i Menaž crne čoko dugmiće. Lagano mešajte dok se čokolada ne istopi. Ohladite fil, a potom ga umutite mikserom.
- Rashlađene kore filujte pripremljenim filom koristeći poslastičarsku vrećicu. Poslednji fil ukrasite po želji i ostavite tortu da prenoći.