Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Torta sa Avala keksom
Sastojci:
- 300g mlevenog Štark Avala keksa
- 250g margarina
- 200g mlevenog ešnika
- 200g prah šećera
- 100ml soka od pomorandže
- 3 kesice vanilinog šećera
- Rendana kora jedne pomorandže
- 100g Menaž čokolade
Dekoracija
- Šlag
- Menaž crni čoko dugmići
Priprema:
1. Penasto umutite margarin mikserom, dodajte prah šećer, mleveni Štark Avala keks, mleveni lešnik, zatim dodajte sok od pomorandže i izlomljenu Menaž čokoladu. Sve sastojke dobro sjedinite.
2. Gotovu smesu sipajte u kalup i oblikujte deblju koru. Ostavite da se hladi u frižideru, a za to vreme umutite šlag ili slatku pavlaku, čime ćete premazati tortu. Dekorišite Menaž crnim čoko dugmićima.
3. Vratite tortu ponovo u frižider kako bi se potpuno stegla.