Torta čoko narandža
Sastojci:
Kora
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 50ml ulja
- 50ml mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike kakao praha
- 4 kašike brašna
- 200ml čokoladnog mleka
Fil od čokolade
- 200ml slatke pavlake
- 100g Menaž čokolade
Fil od pomorandže
- 750ml soka od pomorandže
- 3 kesice pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 200g krem sira
- 400ml slatke pavlake
- 2 kesice želatina
- 1 isečena pomorandža
Glazura
- 200ml soka od pomorandže
- 3 kašike šećera
- 15g želatina
Priprema:
- Kora: Umitite belanca sa prstohvatom soli. Žumanca umutite sa šećerom, pa im dodajte ulje i mleko uz lagano mešanje. Spojite brašno i prašak za pecivo, pa ih dodajte u smesu sa žumancima dok se ne sjedine. U tu smesu onda postepeno dodajte belanca. Izlijte smesu u pleh i pecite 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Kada se kora ispeče i ohladi, prelijte je čokoladnim mlekom.
- Fil od čokolade: Zagrejte slatku pavlaku i kada proključa dodajte joj Menaž čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi, zatim je ohladite i umutite mikserom.
- Fil od pomorandže: Skuvajte 500ml soka od pomorandže, a ostatak soka pomešajte sa pudingom od vanile i šećerom pa skuvajte kao puding i ostavite da se ohladi. Umutite mikserom krem sir i slatku pavlaku. Kada se puding od pomorandže ohladi, dodajte mu smesu od krem sira i slatke pavlake. Smesi dodajte želatin i iseckanu pomorandžu, pa lagano promešajte. Podelite fil od pomorandže na dva dela.
- Filujte koru prvo jednim delom fila od pomorandže, zatim filom od čokolade, pa ponovo filom od pomorandže.
- Glazura: Skuvajte sok od pomorandže sa šećerom i dodajte mu želatin. Kada se malo ohladi prelijte tortu i ostavite da se rashladi.