Brzi kolač sa makom i čokoladom
Sastojci:
- 200g Menaž čokolade
 - 170g margarina
 - 150g šećera
 - 5 jaja
 - 150g mlevenog maka
 - Prstohvat soli
 
Glazura
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
 - 3 kašike ulja
 
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 190°C, a kalup za pečenje premažite margarinom i obložite papirom za pečenje.
2. Menaž čokoladu i margarin isecite na kocke i istopite na pari na laganoj vatri. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.
3. Odvojite belanca od žumanaca i umutite belanca u čvrst sneg sa jednom kašikom šećera. Žumanca umutite penasto sa preostalom količinom šećera. Dodajte ohlađenu čokoladu i margarin, mleveni mak i prstohvat soli a zatim i sneg od belanaca. Laganim pokretima promešajte, ali ne previše.
4. Testo sipajte u kalup i pecite oko 30 minuta. Nakon što se ispeče, ostavite kolač sa makom i čokoladom da se ohladi dok pripremate glazuru. Rastopite Menaž crne čoko dugmiće sa tri kašike ulja na tihoj vatri, a zatim sipajte preko kolača.

