Čokoladna torta sa pomorandžom
Sastojci:
Biskvit
- 2 jaja
 - 1/2 šolje šećera
 - 1 kesica vanilin šećera
 - 80ml ulja
 - 1/2 šolje brašna
 - 1/2 šolje kakao praha
 - 1/3 kašičice praška za pecivo
 - 1 kašičica rendane kore od pomorandže
 
Fil
- 100g Menaž čokolade
 - 150ml slatke pavlake
 - 5 kašika soka od pomorandže
 
Priprema:
- Biskvit: Umutite jaja sa šećerom, pa im dodajte vanilin šećer i ulje, zatim ponovo mutite. Brašno, kakao prah, prašak za pecivo i koru pomorandže sjedinite, pa umešajte u prethodnu smesu. Modlu prečnika 20cm obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150°C.
 - Fil: Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom uz često mešanje. Smesa ne treba da proključa, kada se čokolada istopi, sklonite je sa ringle. Ostavite čokoladu da se hladi na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru oko 1 sat. Kada se fil ohladi, umutite ga mikserom.
 - Biskvit prelijte sa 5 kašika soka od pomorandže, zatim ga premažite filom i dekorišite po želji.
 

