Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Beli rolat
Sastojci:
Kora
- 4 jaja
- 4 kašike brašna
- 4 kašike šećera
- 1 kašika ulja
- crvena prehrambena boja
Fil
- 200ml slatke pavlake
- 3 pakovanja Menaž belih čoko dugmića
- 150g maskarpone sira
Crveni biskvit
- 2 jaja
- 70g šećera
- 100g brašna
- 60ml mleka
- 60ml ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
Priprema:
- Kora: Belanca čvrsto umutite sa šećerom, pa im dodajte jedno po jedno žumance, brašno i ulje. Odvojite malo smese, u nju dodajte crvenu prehrambenu boju i dobro promešajte. Crvenu smesu stavite u kesu za dekoraciju i nacrtajte srca na papiru za pečenje. Pecite srca 2-3 minuta na prethodno zagrejanoj rerni na 190°C. Preko toga izlijte ostatak smese i pecite još 10-ak minuta na 190°C. Kada se kora ispeče, uvijte je u vlažnu krpu i ostavite da se rashladi.
- Fil:Zagrejte slatku pavlaku i prelijte je preko Menaž belih čoko dugmića, mešajte dok se čokolada sasvim ne istopi. Kada se smesa ohladi, umutite je mikserom pa joj dodajte maskarpone sir.
- Crveni biskvit: Penasto umutite jaja i šećer, pa im dodajte brašno, mleko, ulje i prašak za pecivo. Smesu izlijte u manji pleh obložen papirom za pečenje i pecite je 30 minuta na prethodno zagrejanoj rerni na 200°C. Kada se biskvit ispeče i ohladi, modlicama u obliku srca praviti srca. Mala srca međusobno spojite filom ili drugim namazom.
- Nafilujte ohlađenu koru i sa jedne strane pažljivo postavite srca. Sve zajedno urolajte. Rolat ostavite u frižider da se rashladi i stegne.