Zebra kolač sa filom od čokolade

Autor:
mimabras

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 3 jaja
  • 100g šećera
  • 10g vanilin šećera
  • 10g praška za pecivo
  • 15g kakao praha
  • 240g brašna
  • 150ml mleka
  • 120ml ulja
  • 1 kašika mleka
  • prstohvat soli

Fil

 

Priprema:

  1. Kora: Penasto umutite belanca i dodajte im mleko i ulje, a zatim i šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i so. Lagano mutite dok smesa ne postane glatka. Podelite dobijenu smesu na dva dela i u jedan deo dodajte kakao prah i kašiku mleka. Pola jedne i pola druge smese iskoristite za pravljenje jedne kore, a drugu polovinu ostavite za pravljenje druge kore. Obe kore se pravite tako što u pleh sipate malo po malo svake smese i pravite zebrine šare. Ostavite mali deo od obe smese za kasnije. Pecite kore 5-6 minuta na temperaturi od 160°C.
  2. Fil: Skuvajte pola litra mleka i u njega ubacite gustin, kakao prah i šećer. Smesu kuvajte dok ne dobijete teksturu pudinga. Zatim dodajte Menaž crne čoko dugmiće i maslac. Kada se smesa sjedini, ostavite je da se ohladi.
  3. Na prvu koru dodajte ohlađeni fil, a preko čokoladnog fila rasporedite ostatak smese od koje ste prethodno ispekli koru i laganim pokretom napravite tebrine šare. Kolač vratite u rernu da se zapeče na 170° oko 20 minuta. Kada se ispeče, ostavite da se dobro ohladi, zatim poslužite.

Slični recepti