Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Mramorni kolač sa Menaž čokoladom
Sastojci:
- 4 jaja
- 5 kašika šećera
- 150ml mleka
- 100g Menaž crnih čoko dugmića
- 100ml ulja
- 10 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- Aroma ruma
- Prstohvat soli
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200°C. Jaja i šećer penasto umutite mikserom, postepeno dodajte ulje i mleko, prašak za pecivo, prstohvat soli i kašike brašna. Za lepši ukus dodajte malo arome ruma. Mešajte mikserom nekoliko minuta kako bi se svi sastojci sjedinili, a smesa ostala penasta.
2. Dobijenu smesu za mramorni kolač podelite u dve posude, pa u jednu dodajte kakao prah i promešajte mikserom.
3. Četvrtasti kalup za kolač premažite sa malo ulja ili obložite papirom za pečenje, pa izlijte jedan deo žute smese, zatim dodajte deo smese sa kakao prahom i dodajte smese naizmenično dok ne upotrebite celu količinu. Tako se dobija mramorna šara, a možete dodatno proći viljuškom kroz smese.
4. Pre prečenja dodajte na vrh kolača Menaž crne čoko dugmiće po želji, kako bi se tokom pečenja rastopili. Pecite 20 minuta oko 200°C. Uradite test čačkalicom kako biste videli da li je kolač pečen. Izvadite iz rerne, pokrijte krpom, pa ostavite sa strane da se ohladi, a onda je spreman za posluženje!