Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Interkontinental torta
Sastojci:
Kore
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 18 kašika mlevenih oraha
Fil
- 12 žumanaca
- 800ml mleka
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 250g prah šećera
- 500g margarina
- 100g mlevenih oraha
- 100g mlevenih lešnika
- 100g Menaž crnih čoko dugmića
- 100g Menaž belih čoko dugmića
Dekoracija
- 100g rendane Menaž čokolade
- Kesica šlag krema
Priprema:
1. Kore: Mera se odnosi na tri kore, za svaku koru koristite ⅓ sastojaka. Za jednu koru umutite 4 belanca u čvrst sneg, dodajte 4 kašike šećera i penasto umutiti. Dodaje postepeno 4 kašike brašna i 6 kašika mlevenih oraha sve vreme muteći. Smesu za kore izlijte u četvrtasti kalup i pecite u prethodno zagrejajnoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Isti postpak ponovite za još dve kore.
2. Fil: Dok se poslednja kora peče, pripremite fil. Na nižoj temperaturi stavite mloeko da provri pazeći da ne zagori, a za to vreme penasto umutite žumanca sa šećerom i brašnom. Kada mleko provri, dodajte smesu sa žumancem i mešajte dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle, dodajte margarin i prah šećer, a za bolji ukus možete dodati aromu ruma ili vanile. Fil dobro promešajte.
3. Fil podelite u tri činije. U prvu činiju dodajte mleveni orah, u drugu činiju otopljene Menaž bele čoko dugmiće i mleveni lešnik, a u treću činiju otopljene Menaž crne dugmiće.
4. Filovanje torte: Na postolje po izboru stavite prvu koru, premažite je filom sa mlevenim orasima i poravnajte. Stavite drugu koru, premažite filom od lešnika i poravnajte. Na kraju, dodajte treću koru i premažite je čokoladnim filom.
5. Dekoracija: Ostavite tortu sa strane da odmori dok pripremate dekoraciju. Šlag krem umutite prema uputstvu sa kesice, premažite celu tortu i na kraju pospite rendanom Menaž čokoladom.