Torta sa jogurtom i jagodama

Sastojci:

  • 50g maslaca
  • 400g Štark Piškota
  • 250ml mleka
  • 3 kašičice ruma
  • 200ml slatke pavlake
  • 1 kašičica izrendane limunove kore
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 150g šećera u prahu
  • 800ml grčkog jogurta
  • 2 kesice želatina
  • 10 kašičica vode
  • 400g jagoda

 

 

Priprema:

  1. Okrugli kalup za tortu (prečnika 26cm) namažite maslacem.
  2. Pomešajte mleko sa rumom, umačite Štark Piškote u mleko i rum, pa ih ređajte  sa unutrašnje strane i na dno kalupa.
  3. Umutite slatku pavlaku sa korom limuna, zatim dodajte šećer u prahu i grčki jogurt. Želatin ostavite u vodi da odreaguje i mešajte ga dok se ne istopi. Istopljeni želatin postepeno umešajte u pripremljenu smesu sa slatkom pavlakom. Podelite smesu na dva dela. Sipajte jedan deo preko piškota i iseckajte jagode preko fila, zatim poređajte piškote preko jagoda. Rasporedite drugi deo fila i jagoda. Ostavite tortu da se rashladi u frižideru preko noći

Slični recepti