Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čokoladna panakota
Sastojci:
- 6g želatina u prahu
- 60 g slatke pavlake, 36% masti
- 200g punomasnog mleka
- 100g šećera
- Ekstarkt vanile po ukusu
- 250g Menaž čokolade
- Za dekoraciju
- 125g slatke pavlake, 36% masti
- 30g rendane Menaž čokolade
Priprema:
1. Stavite želatin u 36g ledene vode i ostavite da stoji da „procveta“.
2. Čokoladu sitno iseckajte. Sipajte pavlaku, mleko i šećer u šerpu. Dodajte vanilu. Polako dovedite smesu do ključanja povremeno mešajući. Kad smesa proključa, stavite šerpu sa strane i ubacite komadiće Menaž čokolade dok smesa ne bude sasvim homogena i glatka. Dodajte želatin u smesu i mešajte sve dok se sasvim ne rastopi i smesa ne bude sasvim homogena.
3. U pripremljenih 8 čaša sipajte po 150g i ostavite da se sasvim ohlade. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider da se hladi dok ne očvrsne barem 6 sati, ili preko noći.
4. Kada ste spremni za serviranje, umutite 125g slatke pavlake i kašičicom sipajte u čaše. Pospite rendanom Menaž čokoladom i dodajte odozgo sveže jagode ili neko drugo voće.