Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Torta sa bademima
Sastojci:
- 500g mlevenog Štark Petit Beurre keksa
- 200g pečenih mlevenih badema
- 200ml soka od kajsije
- 250g margarina
- 100g šećera u prahu
- 60 g Menaž belih čoko dugmića
- 60g rendane mlečne čokolade
- 100g žele bombona
Glazura:
- 100g Menaž čokolade
- 30g šlaga
- 50ml mleka
- Menaž beli čoko dugmići
- 2 kašike mleka
Priprema:
- Mlevenom Štark Petit Beurre keksu dodajte pečene bademe i izmešajte.
- Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Umućen margarin dodajte smesi od keksa. Zatim dodajte sok i izmešajte. Toj smesi dodajte iseckane žele bombone, Menaž bele čoko dugmiće i rendanu mlečnu čokoladu. Oblikujte tortu na tacni i ostavite je u frižideru da se rashladi.
- Glazura: Istopite Menaž čokoladu sa 3 kašike mleka. Razmutite šlag sa ostatkom mleka, dodajte čokoladi i mešajte dok se smesa ne ujednači.
- Izvadite tortu iz frižidera i prelijte je glazurom. Istopite belu čokoladu sa 2 kašike mleka i njome ukrasite tortu. Ostavite tortu u frižider dok se ne stegne glazura.