Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Posni medenjaci
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja ulja
- 1 šolja vode
- 6 klašika džema od kajsija ili šljiva
- 1 kafena kašika sode bikarbone
- 1 kafena kašika cimeta
- 2 supene kasike kakao praha
Glazura
- 200g Menaž čokolade
Priprema:
- U činiju stavite brašno, ulje, vodu, cimet, kakao prah, sodu bikarbonu i 3 kašike džema. Sve dobro sjedinite žicom za mešanje. Smesu prespite u nauljen pleh i pecite 10-12 minuta na 200°C. Kada se smesa ispeče, premažite je sa preostale 3 kašike džema.
- Napravite glazuru od istopljene Menaž čokolade sa uljem i prelijte kolač.