Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kremasti beli rolat sa jagodama i čokoladom
Sastojci:
Kora
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 10 kašika kokosovog brašna(što sitnijeg)
- 4 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
Fil
- 600 ml mleka
- 10 kašika šećera
- 2 pudinga od bele čokolade
- 2 kašike gustina
- 200g margarina
- 100g čokolade sa jagodama
- 200-250g jagoda
Dekoracija
- 1-2 pakovanja Menaž belih čoko dugmića
Priprema:
- Kora: Mikserom penasto umutite belanca postepeno dodajući šećer. Kašikom ili špatulom umesite brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Rasporedite ravnomerno u veliku tepsiju od električnog šporeta obloženu papirom za pečenje. Pecite koru 10-15min na 220°C, pazeći da se ne presuši kora. Izvadite pečenu koru iz rerne. Na radnu površinu raširite kuhinjsku krpu, pospite 2-3 kašike kristal šećera i prebacite koru, pažljivo je urolajte.
- Fil: Rastvorite puding i gustin u 200ml hladnog mleka. Preostalo mleko stavite sa šećerom u šerpu na šporetu da provri. Skuvajte puding na uobičajen način. Umutite margarin, postepeno dodajte hladan puding. Mutite dok ne dobijete glatku smesu. Odmotajte koru, premažite je polovinom fila. Na fil rasporedite sitno seckanu čokoladu sa jagodom i sitno seckane sveže jagode. Pažljivo ih dlanom utisnite u fil. Špatulom premažite sa 3-4 kašike fila. Urolajte i odozgo premažite preostalim filom.
- Dekoracija: Preko fila poređajte Menaž bele čokoladne dugmiće i ostavite u frižideru do služenja.