Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kremasti beli rolat sa jagodama i čokoladom
Sastojci:
Kora
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 10 kašika kokosovog brašna(što sitnijeg)
- 4 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
Fil
- 600 ml mleka
- 10 kašika šećera
- 2 pudinga ukus bela čokolada
- 2 kašike gustina
- 200g margarina
Dekoracija
- 1-2 pakovanja Menaž belih čoko dugmića
- 200-250g jagoda
- 100g čokolade sa jagodama
Priprema:
- Kora: Mikserom penasto umutite belanca postepeno dodajući šećer. Kašikom ili špatulom umesite brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Rasporedite ravnomerno u veliku tepsiju od električnog šporeta obloženu papirom za pečenje. Pecite koru 10-15min na 220°C, pazeći da se ne presuši kora. Izvadite pečenu koru iz rerne. Na radnu površinu raširite kuhinjsku krpu, pospite 2-3 kašike kristal šećera i prebacite koru, pažljivo je urolajte.
- Fil: Rastvorite puding i gustin u 200ml hladnog mleka. Preostalo mleka stavite sa šećerom u šerpu na šporetu da provri. Skuvajte puding na uobičajen način. Umutite margarin, postepeno dodajte hladan puding. Mutite dok ne dobijete glatku smesu.
- Odmotajte koru, premažite je polovinom fila. Na fil rasporedite sitno seckanu čokoladu sa jagodom i sitno seckane sveže jagode. Pažljivo ih dlanom utisnite u fil. Špatulom premažite sa 3-4 kašike fila. Urolajte i odozgo premažite preostalim filom. Preko fila poređajte Menaž bele čoko dugmiće i ostavite u frižideru do služenja.