Napolitana cheesecake

Sastojci:

Kora

  • 100g čokoladnog keksa
  • 60  maslaca
  • 2 kašike mleka

Krem od čokolade

  • 300g Menaž čokolade
  • 250ml slatke pavlake
  • 50ml hladne vode
  • 40g putera
  • 5g želatina

Krem od jagoda

  • 250ml slatke pavlake
  • 150gr ispasiranih jagoda
  • 50ml hladne vode
  • 10g želatina

Beli krem

Priprema:

  1. Kora: Mleveni čokoladni keks pomešajte sa istopljenim maslacem i mlekom pa rasporedite na dno kalupa. Ostavite u frižider dok se sprema fil.
  2. Krem od čokolade: Sipajte želatin i vodu u posudu i ostavite da želatin deluje. Na pari istopite čokoladu i puter, a zatim dodajte pripremljeni želatin i sve dobro izmešajte. Smesu ostavite da se hladi. U posudu za mućenje sipajte hladnu slatku pavlaku i dobro izmiksajte. Kada želirana čokolada dostigne sobnu temperaturu, sipajte u nju izmiksanu slatku pavlaku i lagano ručno promešajte.  Krem od crne čokolade je gotov, i prelijte ga preko kore , pa tortu stavite u frižider dok pravite krem od jagoda.
  3. Krem od jagoda: Sipajte želatin i vodu u posudu i ostavite da želatin deluje. Jagode ispasirajte pa ih dodajte predhodno umućenoj slatkoj pavlaci. Krem nanesitei preko čokoladnog pa tortu stavite u frižider.
  4. Beli krem napraviti isto kao krem od čokolade. 
  5. Dekorišite po želji.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.