Čokoladna rođendanska torta

Autor:
Sandra Stojiljkovic Cvetkovic

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 300g šećera
  • 400ml vode
  • 5 kašika ulja
  • 3 kašike džema
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 400g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 100g mlevenih oraha
  • 50g mlevenog Štark Avala keksa

Fil

Dekoracija

Priprema:

  1. Sastojke za koru redom dodajte i sve sjedinite ručnim mešanjem. Veliki pleh od šporeta obložite pek papirom i izlijte pripremljenu smesu. Pecite 20- ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Deo mleka odvojite, pa u njega dodajte puding i sve dobro izmešajte. U preostalo mleka dodajte šećer, pa skuvajte puding na uobičajen način. U vruće mleko dodajte čokoladu i mešajte sve vreme da se istopi. Ostaviti sa strane da se ohladi.
  2. Penasto umutite margarin i šećer u prahu, pa dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila. Sve penasto umutite, pa dodajte mlevene orahe i mleveni Štark Avala keks.
  3. Pečenu i ohlađenu koru podelite na tri jednaka dela. Ređajte: kora- fil- kora- fil- kora- fil i tako redom. Po želji premažite slatkom pavlakom.
  4. Menaž čoko dugmiće otopite na pari zajedno sa uljem i margarinom, pa izlijte na reljefnu foliju sa kružićima. Premažite u dubljem sloju, pa stavite u zamrzivač da se lepo ohladi i stegne. Zatim,  pažljivo odlepite sa folije i prislonite sa sve četiri strane torte. Dodatno ukrasite umućenom slatkom pavlakom.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.