Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Pusla torta sa jagodama
Sastojci:
Kore:
- 9 jaja
- 9 kašike šećera
- 3 kašike sirćeta
Fil:
- 600g Štark Avala keksa
- 300g Menaž čokolade
- 600g šlaga
- 500ml kisele vode
- 500g jagoda
Dekoracija:
- 200g šlaga
- Menaž čoko dugmići
Priprema:
- Kore: Umutiti 9 belananaca sa 9 kašika šećera i tri kašike sirćeta. Belanca mutiti pa polako dodavati jednu po jednu kašiku sirćeta, kada je čvrst sneg pri kraju mućenja dodati tri kašike sirćeta. Rasporediti smesu u tri tepsije, na pek papiru i svaku koricu peci sat vremena, bez otvaranja rerne na 100°C.
- Fil: Umutiti 600g šlaga sa kiselom vodom, u umućeni šlag dodati mleveni Štark Avala keks i 300g istopljene Menaž čokolade. Jagode očistiti i naseckati.
- Filovati svaku koricu pa izmedju korica ređati jagode. Na kraju umutiti 200g šlaga i ukrasiti tortu šlagom i Menaž dugmićima.