Pusla torta sa jagodama

Sastojci:

Kore:

  • 9 jaja
  • 9 kašike šećera
  • 3 kašike sirćeta

Fil:

Dekoracija:

Priprema:

  1. Kore: Umutiti 9 belananaca sa 9 kašika šećera i tri kašike sirćeta. Belanca mutiti pa polako dodavati jednu po jednu kašiku sirćeta, kada je čvrst sneg pri kraju mućenja dodati tri kašike sirćeta. Rasporediti smesu u tri tepsije, na pek papiru i svaku koricu peci sat vremena, bez otvaranja rerne na 100°C.
  2. Fil: Umutiti 600g šlaga sa kiselom vodom, u umućeni šlag dodati mleveni Štark Avala keks i 300g istopljene Menaž čokolade. Jagode očistiti i naseckati.
  3. Filovati svaku koricu pa izmedju korica ređati jagode. Na kraju umutiti 200g šlaga i ukrasiti tortu šlagom i Menaž dugmićima.

Slični recepti