Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Lagani kolač
Sastojci:
Kora
- 3 jaja
- 3 kasike brašna
- 3 kašike ulja
- 2 kašike meda ili šećera
- 2 kašike rogač brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kesica vanilin šećera
- 1/2 praška za pecivo
Krem
- 700ml slatke pavlake
- 2 pudinga od vanile
- 2 želatina
- 100g Menaž čokolade
- 1 rum pločica
Glazura
- 100g Menaž čokolade
- malo ulja
Dekoracija
- karamele
- izrendana Menaž čokolada
Priprema:
- Kora: U većoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa u to dodajte brašno, ulje, med, rogač, kakao prah, vanilin šećer i pola kesice praška za pecivo. Smesu mutite mikserom 10-ak minuta zatim je izlijte u tepsiju i pecite 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C. Kada se kora ispeče, ostavite je na sobnoj temperaturi da se ohladi.
- Krem: Napravite pudinge prema uputstvu sa kesice i ostavite ih da se ohlade. Umutite 700ml slatke pavlake, dodajte dva umućena pudinga, želatin pripremljen po uputstvu sa kesice i sitno iseckanu Menaž čokoladu. Potom, iseckajte rum pločicu i ubacite je u krem. Krem mutite mikserom 15 minuta.
- Prelijte koru pripremljenim filom.
- Glazura: Istopite Menaž čokoladu sa malo mleka i ulja, pa prelijte fil.
- Dekoracija: Ređajte karamele i izrendanu Menaž čokoladu.