Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kako napraviti savršenu Kinder tortu?
Sastojci:
Kora (Mera za dve kore)
- 6 belanaca
- 150g šećera
- 150g mlevenih pečenih lešnika
- 2 kašike oštrog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
Kremasti fil
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1l mleka
- 12 žumanaca
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 250g margarina
- 300ml slatke pavlake
- 2 kašike prah šećera
Dodatno
- Pakovanje Štark Petit Beurre (500g) ili Štark Avala keksa
- 300g čokoladnog krema po izboru
- 150ml mleka za umakanje keksa
Dekoracija
- 2 kesice šlag krema
- 300ml mleka
- Usitnjeni lešnici
- Menaž crni čoko dugmići
Priprema:
1. Kora: Nakon što razdvojite belanca od žumanaca, umutite čvrst sneg i postepeno dodajte šećer. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene pečene lešnike, pa dodajte u sneg od belanaca i promešajte varjačom ili špatulom. Dobijenu smesu izlijte u pleh oko 26cm obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C dok kora ne porumeni.
Za jednu koru će vam biti potrebna polovina navedenih sastojaka. Nakon što se ispeče prva kora, umutite drugu polovinu sastojaka i ispecite još jednu koru.
2. Kremasti fil: Umutite žumanca i šećer, dodajte sadržaj tri kesice pudinga i malo mleka, pa nastavite da mutite tako da ne ostanu grudvice. Ostatak mleka stavite na nižu temperaturu da se zagreje i provri, dodajte smesu sa pudingom i mešajte sve dok se ne zgusne. Kada se smesa ukuva, ostavite sa strane da se ohladi.
Dok se fil hladi, maragrin sobne temperature umutite sa prah šećerom penasto, pa dodajte ohlađenom pudingu. Podelite fil u dve odvojene posedu i u jednu dodajte Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće istopljene na pari i umutite tako da se čokolada sjedini sa ostatkom fila.
Na kraju, penasto umutite slatku pavlaku, jedan deo umešajte u kremasti film a drugi u čokoladni fil.
3. Torta: Na tacnu ili postolje po izboru stavite prvu koru i premažite čokoladnim kremom po želji. Preko krema razmažite polovinu kremastog fila, a preko njega poređajte keks umočen u mleko. Na keks nanesite polovinu čokoladnog fila. Stavite drugu koru i još jednom ponovite postupak.
4. Dekoracija: Celu Kinder tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i dekorišite usitnjenim pečenim lešnicima, Menaž belim i crnim čoko dugmićima. Pre služenja ostavite tortu da se dobro ohladi, najbolje preko noći.