Čokoladni kolač sa bundevom

Autor:
VanjaBjelic

Kategorije:

Sastojci:

TESTO

  • 2 jaja
  • pola šoljice šećera
  • pola šoljice brašna
  • 2 pune šolje pirea od bundeve (2 srednje kriške)
  • 1 šoljica griza
  • 1 šoljica mleka
  • pola šoljice ulja
  • 1 velika kašika kako praha
  • 1 prašak za pecivo

FIL

Priprema:

  1. Kriške bundeve ispecite u rerni, na 200°C 30-ak minuta (u zavisnosti od rerne). Kad se ohladi, napravite pire (možete viljuškom ili u blenderu).
  2. Testo: Penasto umutite jaja i šećer pa polako dodajte ostale sastojke. Kakao prah, brašno i prašak za pecivo promešajte i dodajte u smesu. Na kraju dodajte pire od bundeve. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
  3. Fil: U 100ml pavlake za kuvanje istopite Menaž čokoladu i prelijte vruć kolač.
  4. Ukrasite po želji listićima badema ili pečenim lešnicima.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.