Torta nad tortama – Najpopularnija kremasta torta

Sastojci:

Kore (Mera za tri kore)

  • 15 belanaca
  • 24 kašike prah šećera
  • 15 kašika mlevenih oraha
  • 6 kašika brašna

Krem fil

Dekoracija

  • Šlag 
  • Mleko ili kisela voda
  • Menaž crni ili beli čoko dugmići

Priprema:

1. Način pripreme za jednu koru: Zagrejte rernu na 200°C. Pet belanaca sa 8 kašika šećera umutite mikserom u čvrst sneg. Tri kašike brašna pomešajte u odvojenoj posudi sa 5 kašika mlevenih oraha, a zatim postepeno dodajte u čvrsto umućena belanca i sjedinite varjačom. Možete dodati i malo praška za pecivo ukoliko želite. Smesu za koru izlijte u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180°C oko 20 minuta dok ne dobije boju. Postupak ponovite za još dve kore. 

2. Krem fil: Ostavite kore sa strane, pokrivene, da se ohlade dok pripremate kremasti fil. Pomešajte 200ml mleka sa 7 žumanaca, šećerom i brašnom i umutite miskerom. Ostatak mleka stavite da se zagreva na nižoj temperaturi, a kada se zagreje, dodajte umućenu smesu i mešajte dok se sve ne zgusne. Sklonite sa šporeta i podelite fil u dve posude.

3. U jednu posudu dodajte Menaž čokoladu i mešajte varjačom dok se čokolada ne istopi. U drugu posudu dodajte mlevene orahe i mešajte dok se ne sjedine sa filom. Sačekajte sa daljom pripremom dok se oba fila ne ohlade. Margarin penasto umutite sa prah šećerom, pa polovinu dodajte u fil sa Menaž čokoladom, a drugu polovinu u fil sa mlevenim orasima, možete umutiti mikserom da se svi sastojci potpuno sjedine.

4. Dekoracija: Šlag umutite prema uputstvu sa pakovanja sa mlekom ili kiselom vodom.

5. Filovanje torte: Tortu nad tortama možete filovati prema svom ukusu i tako kombinovati filove. Na tacnu po izboru stavite prvu koru, poprskajte je sa malo mleka i premažite slojem fila sa Menaž čokoladom, zatim slojem fila sa mlevenim orasima. Dodajte drugu koru i ponovite postupak. Na kraju, poklopite trećom korom. Ostavite tortu i šlag u frižider da se stegnu pre konačnog dekorisanja. Premažite poslednju koru šlagom i pospite Menaž crnim i velim čoko dugmića za još bogatiji ukus.

Slični recepti