Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kako napraviti najbolju krempitu sa keksom?
Sastojci:
- Pakovanje Štark Petit Beurre ili Štark Avala keksa
Kremasti fil
- 1l mleka
- 1-2 kesice vanilinog šećera
- 6 jaja
- 50g oštrog brašna
- 200g šećera
- Prstohvat soli
Dekoracija
ili
- Šlag krem po izboru
Priprema:
1.Veći deo mleka stavite da se greje na nižoj temperaturi, pazite da ne izgori.
2. U odvojenim posudama razdvojite belanca od žumanaca. Žumancima dodajte vanilin šećer i 150g šećera, zatim umutite mikserom dok ne dobijete kremastu smesu. Postepeno dodajte brašno sve vreme muteći mikserom. Kada budete dodavali brašno, smesa će postati izuzetno gusta, zbog čega je najbolje da naizmenično postepeno dodajete brašno i malo mleka. Mutite još nekoliko minuta mikserom, a na kraju promešajte i žicom ili špatulom.
3. Umućenu smesu zatim dodajte u provrelo mleko i mešajte pažljivo dok ne dobijete savršeno gust i bogat krem!
4. Belanca umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte preostalih 50g šećera sve vreme muteći. Kada se šećer rastopi, smesu sa belancima špatulom umešajte u kremu od žumanaca. Prilikom mešanja pazite da fil ostane vazdušast.
5. Štark Petit Beurre ili Štark Avala keksom prekrijte dno poslužavnika ili tacne na kojoj ćete slagati krempitu, a zatim ravnomerno rasporedite fil i dodajte još jedan red keksa. Kremasti fil će omekšati keks, a pre služenja savetujemo da ostavite preko noći u frižideru. Rashlađeni kolač možete dekorisati topljenom Menaž čokoladom ili Menaž crnim čoko dugmićima ili umućenom slatkom pavlakom, šlagom ili šlag kremom. Uživajte u ukusnim zalogajima slasne krempite!