Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Cheesecake sa mangom i Menaž čokoladom
Sastojci:
Mango fil
- 300g manga
- 80g šećera
- 120ml soka od pomorandže
- 1 kašika gustina + 2 kašike vode
Kora
- 300g mlevenog Štark Petit Beurre
- 180g putera
- 100ml soka od pomorandže
- 2 kašike prah šećera
Fil
- 250g krem sira
- 250g mascarpone sira
- 300ml slatke pavlake
- 2 kesice vanilinog šećera
- 100g kristal šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 2 kesice kremfix-a
Dekoracija
- Rendana Menaž čokolada
Priprema:
1. Kora: Puter istopite na tihoj vatri, dodajte mleveni keks, prah šećer i izmešajte varjačom. Dodajte sok od pomorandže, sve zajedno izmešajte i sipajte u okrugli kalup sa štipaljkom (dimenzije oko 24 cm), pa dobro utapkajte smesu po dnu kalupa i stavite u frižider da se hladi.
2. Fil: Krem sir i maskarpone sir penasto umutite sa šećerom i vanilinim šećerom. U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku, pa je sjedinite sa krem sirom i maskarpone sirom. Dodajte sok jednog limuna, a zatim i kremfix.
3. Mango isecite na kockice, a zatim ga usitnite štapnim mikserom u pire i procedite kroz cediljku. U pire od manga dodajte sok od pomorandže i šećer, pa zagrejte na tihoj vatri dok ne provri, a zatim dodajte kašiku gustina pomešanu sa dve kašike vode. Ostavite kratko da se prohladi, a zatim prelijte preko fila od sira.
4. Ostavite kolač u frižider da se stegne oko 4h. Ukrasite ivice kolača po želji rendanom Menaž čokoladom, a zatim poslužite.