Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Torta sa jagodama
Sastojci:
- 1.2l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
- 100g Menaž belih čoko dugmića
- 250g margarina
- 2 kašike kisele pavlake
- 400g Štark Petit Beurre keksa
- 200ml slatke pavlake
- 500g jagoda
Priprema:
1. Fil: Stavite 1l mleka da se greje na tihoj vatri, dok smesu za puding pomešate žicom sa 200ml mleka, a zatim dodajte zagrejanom mleku i mešajte sve dok se puding ne zgusne. Dodajte i 4 kašike šećera. Ugasite šporet, dodajte Menaž bele čoko dugmiće i mešajte sve dok se dugimići ne istope. Na kraju, dodajte margarin i sve dobro promešajte. Za kremastiji ukus dodajte 2 kašike kisele pavlake.
2. U odvojenoj posudi usitnite Štark Petit Beurre na sitnije komade. Prelijte filom i dobro promešajte. Sipajte smesu u kalup za tortu ili pleh sa višim ivicama, poravnajte i preko poređajte iseckane jagode.
3. Slatku pavlaku umutite mikserom i premažite preko jagoda. Ostavite u frižideru da se dobro ohladi pre služenja.