Kremasta čokoladna torta sa keksom

Sastojci:

Kora

  • 4 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 2 kašičice kakao praha
  • 8 kašika brašna
  • 100ml ulja
  • 200ml mleka

Fil sa mlevenim keksom

  • Veliko pakovanje kisele pavlake
  • 300g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
  • 200g prah šećera

Drugi fil

  • 300g šlaga ili umućene slatke pavlake

Glazura

  • 200g Menaž čokolade ili Menaž crne čoko dugmića
  • 10 kašika ulja

Priprema:

  1. Kora: Umutite penasto belanca, pa dodajte šećer. Kada se umuti šećer, polako dodajte žumanca i mutite, posle dodajte brašno, kakao prah i ulje. Sjedinite sve sastojke i stavite u pleh da se peče na 180°C 20-25 minuta.
  2. Kada se kora ispeče, vruću je prelijte hladnim mlekom i ostavite da se ohladi.
  3. Fil sa mlevenim keksom: U posudu sipajte i polako umutite, možete i ručno, kiselu pavlaku, prah šećer i postepeno dodajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks.
  4. Drugi fil: Umutite šlag sa mlekom u čvrstu smesu ili umutite samo slatku pavlaku.
  5. Glazura: Otopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće sa uljem na tihoj vatri. Kada se glazura ohladi, prelijte tortu. Ređajte prema sledećem rasporedu: kora, fil sa mlevenim keksom, drugi fil, pa glazura. Ostavite da se ohladi pre služenja.

Slični recepti

Politika privatnosti

Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.