Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Savršeno-nesavršena šuškava torta
Sastojci:
Kore
- 36 jaja
- 18 kašika šećera za svaku koru
- 6 kašika sirćeta
Fil
- 1l slatke pavlake
- 1kg Štark Avala ili Štark Petit Beurre mlevenog keksa
- 1kg Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
Dekoracija
- Prehrambena žuta i zelena boja
- 1kg šlaga
- 1l kisela voda
Priprema:
- Uključite rernu da se zagreje na 100°C.
- Potrebno je napraviti 6 kora: Ulupajte 6 belanca sa 18 kašika šećera da dobijete čvrst sneg. Na kraju dodajte po jednu kašiku sirćeta.
- Smesu za koru izlijte u okrugli kalup u koji ste stavili papir za pečenje, pa koricu sušite oko sat i po vremena, na 100°C. Postupak ponovite za još pet kora.
- Fil: Otopite 1kg Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića. Dok se čokolada prohladi, napravite bazu.
- Baza: Umutite slatku pavlaku i dodajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks, dodajte im i otopljenu čokoladu.
- Filujte tortu. Ukrasite umućenim šlagom koji ste obojili prehrambenom bojom. Ostavite da se ohladi pre služenja.