Slatka Sultanova sarma

Sastojci:

Krem

  • 250ml slatke pavlake

Priprema:

1. Potreban vam je pleh dimenzija 40×40. Pospite dno pleha kokosovim brašnom i ravnomerno rasporedite.

2. U veću šerpu sipajte mleko, dodajte brašno, kakao prah, šećer i gustin. Dobro promešajte žicom da mućenje i prebacite posudu na šporet. Mešajte dok se smesa ne zgusne.

3. Kada se smesa bude zgusnula, dodajte usitnjenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, puter i ekstrakt vanile. Mešajze žicom za mućenje dok se Menaž čokolada sasvim ne rastopi. Sklonite sa šporeta i prelijte u pleh preko kokosovog brašna. Ravnomerno rasporedite špatulom. I ostavite u frižider da se ohladi najmanje dva sata.

4. Slatku pavlaku umutite u čvrstu smesu i ravnomerno je rasporedite preko čokoladnog pudinga vašeg kolača. 

5. Isecite kolač na trake po dužini i špatulom pažljivo svaku traju urolajte tako da dobijete manje rolate. Pre služenja ostavite u frižideru da se dobro ohladi.

Slični recepti