Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Punjena čokoladna jaja
Sastojci:
Smesa za punjenje
- 200g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 200g rendanih jabuka
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100g prah šećera
Smesa za jaja
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 50g mlečne čokolade
Priprema:
- Smese za punjenje: Izrendajte jabuke, dodajte Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks, šećer i istopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crnih čoko dugmića. Sve sastojke sjedinite i ostavite na kratko u frižider dok napravite smesu za jaja.
- Smesa za jaja: Istopite Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće, sipajte u okrugli silikonski kalup, namažite ga i višak istresite. Stavite na kratko u zamrzivač da se stegne, pa napunite prethodno pripremljenom smesom. Vratite na kratko u zamrzivač, izvadite i prelijte čokoladom. Kada se stegne, izvadite iz kalupa i poslužite.