Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Voćno-čokoladna torta
Sastojci:
Biskvit
- 30g brašna
- 100g kakao praha
- 300g šećera
- Polovina kesice praška za pecivo
- Malo sode bikarbone
- Prstohvat soli
- 250ml mleka
- 1 kesica vanilinog šećera
- 125ml ulja
- 2 cela jaja
- 250ml vrele vode
Voćni krem
- 600g smznutog voća
- 150g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 100g gustina
- 7 kašika hladne vode
- 50g putera
Krem od vanile
- 1l mleka
- 150g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 3 žumanca
- 3 kesice pudinga od vanile
- 125g putera
Umućena slatka pavlaka
- 100ml slatke pavlake
Glazura
- 150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100ml slatke pavlake
Za ukrašavanje
- 200ml slatke pavlake
- 250g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100g mlečne čokolade
- 100g Menaž belih čoko dugmića
- 5-6 kašika ulja
- Silikonski kalupi
Priprema:
1. Biskvit: Mikserom umutite cela jaja, dodajte tečne sastojke, a zatim pomešane suve sastojke. Ispecite pet tankih korica na okruglom plehu prečnika 24cm.
2. Voćni krem: Voćni krem skuvajte tako što ćete staviti voće sa šećerom da se kuva na srednjoj temperaturi da pusti sokove. Razmutite gustin sa vodom i ukuvajte u krem. Puter dodajte na kraju zbog lepše teksture.
3. Krem od vanile: 700ml mleka stavite da se kuva sa šećerom, a za to vreme umutite žumanca i sadržaj kesica pudinga sa ostatkom mleka i dodajte u vrelo mleko i kuvajte dok se lepo ne zgusne. Puter dodajte kada se fil prohladi i lepo umutite mikserom. Ređajte prema sledećem redosledu: kora-voćni fil-krem od vanile sve dok imate materijala. Tortu premazati umućenom slatkom pavlakom. Ostavite da se dobro stegne. Najbolje preko noći.
5. Ukrasi: U silikonskim modlama naprvite ukrase od Menaž čokolade, Menaž belih čoko dugmića i mlečne čokolade. Na pari istopite najpre Menaž bele čoko dugmiće sa malo ulja, pa izlijte u kalupe, zatim u istu šerpicu stavite mlečnu čokoladu i malo ulja, pa opet u kalupe. Na kraju u istoj šerpici Istopite Menaž čokoladu i malo ulja, pa kada se istopi opet prelijte u kalup. Ostavite da se dobro ohlade i stegnu, najbolje preko noći.
6. Glazura: Menaž čokoladu i slatku pavlaku istopite na pari i prelijte preko poslednje kore premazane umućenom slatkom pavlakom.