Ferero torta

Sastojci:

Biskvit

Za krem

  • 300g mlečne čokolade sa seckanim lešnikom
  • 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
  • 300g neslanog krem sira 
  • 500ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilinog šećera

Za ukrašavanje

  • 200g Menaž čokolade
  • 200ml slatke pavlake
  • 50g seckani lešnika
  • Napolitanke po želji i ukusu (opciono)

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 100°C. Koristite kalup obima 26cm. Na dno stavite papir za pečenje, a stranice premažite puterom skroz do vrha. 

2. Biskvit: Žumance odvojite od belanaca. Belanca umutite u čvrsti sneg. Puter i seckanu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće otopite na pari i ostavite sa strane. Žumance umutite sa šećerom i vanilinim šecerom, a postepeno dodajte otopljen maslac i otopljenu čokoladu. U dobijenu smesu lagano dodajte brašno i prašak za pecivo i dodajte umućena belanca. Smesu pecite na 150°C oko 40 minuta. Ispečeni biskvit ostavite da se dobro ohladi.

3. Krem: Čokoladu sa lešnikom i Menaž čokoladu izlomite na parčiće, pa stavite u šerpicu i prelijte sa 100ml slatke pavlake. Otopite Menaž čokoladu na pari i ostavite sa strane da se prohladi. Preostalih 400ml slatke pavlake umutite mikserom, dodajte krem sir i vanilin šećer. U umućenu smesu dodajte prohlađenu Menaž čokoladu i sve sjediniti mikserom. 

4. Filovanje torte: Ohlađen biskvit presecite tako da se dobiju dve kore. Od fila odvojite tri kašike fila sa strane. Na donju koru nanesite fil, a preko fila stavite drugi deo kore. Sad iskoristite one tri kašike fila i ravnomerno premažite tortu. Tortu ostavite u frižideru dok ne pripremite preliv tj.glazuru.

5. Priprema glazure: Menaž čokoladu iseckajte na manje parčiće. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, pa sa njom prelijte seckanu Menaž čokoladu. Mešajte sve vreme varjačom dok se Menaž čokolada ne otopi. Prohlađenom glazurom preliti tortu, posuti seckanim lešnicima i dekorisati sa napolitankama ili po ukusu i želji. Umesto Menaž čokolade možete koristiti Menaž crne čoko dugmiće u svakom koraku.

Slični recepti