Vanila torta sa višnjama

Autor:
Jasmina Toman Franc

Kategorije:

Sastojci:

Kora

  • 5 jaja
  • 250g brašna
  • 50g kakao praha
  • 150g šećera
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil

Priprema:

1. Penasto umutite belanca postepeno dodajući šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći. Zatim lagano umešajte brašno pomešano sa kakao prahom i praškom za pecivo, pa sve sjedinite varjačom. Smesu ulijte u kalup koji je obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Gotovu koru isecite na tri dela. 

2. Mikserom umutite slatku pavlaku i dodajte sadržaj kesice šlaga od vanile i mutite dok ne postane čvrst sneg. 

3. Koru postavite na tacnu za posluživanje. Rasporedite maline i nanesite deo fila. Zatim preklopite drugom korom i rasporedite maline, pa ponovo nanesite fil. Na kraju stavite treću koru i prelijte Menaž čokoladom ili Menaž crne čoko dugmiće koju smo otopili uz dve kašike ulja. Stavite u frižider da se Menaž čokolada stegne na oko 20 minuta. Ukrasite po želji voćem i umućenim šlagom.

Slični recepti