Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko-lešnik ovseni krekeri
Sastojci:
- 100g integralnog pšeničnog brašna
- 100g ovsenih pahuljica
- 90g mlevenih pečenih lešnika
- 90g smeđeg ili običnog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 110g putera ili margarina
- 50g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 1 kašika meda
- 1 ravna kašičica sode bikarbone i 2 kašike ključale vode
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180°C.
2. Sve suve sastojke pomešajte u činiju: brašno, pahuljice, mlevene lešnike, šećer i cimet. Zatim, istopite puter i Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće zajedno, sklonite sa ringle i dodajte med.
3. U šoljicu sipajte sodu bikarbonu, pa prelijte sa dve kašike proključale vode i promešajte. Potom spojite sve sastojke i kašikom ili rukama napravite smesu. Po potrebi dodajte malo vode da bi se smesa mogla oblikovati.
4. Kašičicom odvajajte testo, pravite kružiće i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Malo ih pritisnite prstima i oblikujte.
5. Pecite oko 10 minuta. Keksići će na dodir ostati mekani kako i treba, ali, čim se ohlade par minuta očvrsnuće. Prijatno!