Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko krofne
Sastojci:
Testo
- 250ml vode
- 100ml ulja
- Prstohvat soli
- 150g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 jaja
Fil
- 800ml mleka
- 8 kašika šećera
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 1 kašika gustina
- 1 kašika kakao praha
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 125g maslaca/margarina
Priprema:
1. Vodu, ulje i prstohvat soli (na vrh kašičice) stavite da provri. Sklonite sa ringle, dodajte brašno i prašak za pecivo, izmešajte.
2. Kada se ohladi, dodajte jaja, jedno po jedno i mešajte varjačom. Kada se formira glatko testo, špricem stavljajte krofne, sa razmakom (jer dosta narastu), u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje.
3. Pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Smanjujte temperaturu (do 150°C), ali ne otvarajte rernu.
4. Puding, kakao prah i gustin promešajte, pa dodajte 200 ml mleka i dobro izmešajte, da ne ostanu grudvice. U preostalih 600ml mleka stavite šećer i zagrejte tek toliko da ne provri. Dodajte pomešane puding, gustin i kakao prah i na umerenoj temperaturi mešajte da se zgusne. Sklonite sa ringle, dodajte usitnjenju Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće i međajte da se sve otopi i sjedini. Dobro ohladite fil i mikserom umutite sa umućenim maslacem/margarinom.
5. Fil stavite u poslastičarski špric ili oslastičarsku kesu. Dobro ohlađene krofne presecite i filujte. Možete fil staviti i kašičicom. Staviti na kratko u frižider pre služenja.