Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Tart od bele čokolade sa smokvama
Sastojci:
Kora
- 400g brašna Tip 500
- 150g kristal šećera
- 1.5 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 170g putera
- 2 velika jaja
- 1.5 kašičica rendane korice limuna
Fil
- 100ml slatke pavlake
- 300g Menaž belih čoko dugmića
Priprema:
1. Kora: Pomešajte suve sastojke, puter isecite na kocke i dodajte suvim sastojcima, zatim mikserom kratko umutite na niskoj brzini. U odvojenoj činiji umutite jaja sa rendanom koricom limuna, a zatim postepeno dodajte u smesu sa suvim sastojcima sve vreme mešajući mikserom na niskoj brzini. Obložite testo prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru oko 30 minuta.
2. Fil: Menaž bele čoko dugmiće otopite na pari i sklonite sa ringle. U drugoj posudi na tihoj vatri zagrejte slatku pavlaku, a zatim sipajte u rastopljenu belu čokoladu i promešajte.
3. Testo razvucite oklagijom na pobrašnjenoj površini i rasporedite po dnu i ivicama kalupa za tart. Stavite u rernu zagrejanu na 180°C da se peče oko 15 minuta. Kada se ispeče i ohladi, koru prelijte filom od Menaž belih čoko dugmića.
4. Ostavite tart da se dobro ohladi, pa pre služenja pospite prah šećerom i služite uz sveže smokve, kupine ili borovnice.