Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Kikiriki štangle
Sastojci:
- 250g šećera
- Kafena šoljica ulja
- 250g margarina
- 400g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 200g mlevenog oraha
- 200g mlevenog kikirikija
Glazura
- 150g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 6 kašika ulja
- 50g celih kikirikija
Priprema:
1. Šećer i vodu ušpinujte da vri na laganoj vatri oko 2 do 3 minuta. Dodajte margarin isečen ma manje kocke i mešajte dok se ne otopi.
2. Sklonite sa vatre pa dodajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keks, orahe i kikiriki. Promešajte sve sastojke i oblikujte koru. Ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađenu koru isecite na kocke željene velićine i svaku umočite u otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće. Dok je još mlaka čokolada, stavite po dva cela kikirikija i utisnte ih u glazuru.
4. Dobro rashladite štangice pre služenja.