Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko-oranž
Sastojci:
- 125g margrina
- 70g prah šećer
- Sok od jedne pomorandže
- Pola štapića vanile
- 40g mlevenih oraha
- 350g mekog brašna, tip-400
- 2 kašike likera od narandže
Ganaš krem
- 100g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 100ml posne/biljne slatke pavlake
Priprema:
1. Umutite penasto margarin sa prah šećerom, dodajte sok od jedne pomorandže, pola štapića vanile i mlevene orahe. Sve sjedinite, pa polako dodajte brašno dok se ne dobije glatko testo. Testo stavite u foliju, pa u frižider na pola sata.
2. Za to vreme spremite ganaš krem. Slatku pavlaku stavite u šerpicu da se zagreje do tačke ključanja, ali da ne provri. Time prelijte Menaž čokoladu i ostavite kratko da odstoji. Posle tri minuta sve lepo sjedinite, pa ohladite oko dva minuta u zamrzivaču da bi se lakše umutilo. Umutitie kao šlag mikserom i ostavite u frižideru do filovanja.
3. Testo razvijte na debljinu tupe strane noža, pa ponovte još dva puta. Iz testa vadite okrugle oblike veličine zatvarača ili čaše po želji. Stavite testo na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C oko 5 do 7 minuta u zavisnosti od rerne. Potrebno je da testo ostane svetlo, ali da ipak bude pečeno.
4. Tople krugove premažite sa unutrašnje strane likerom od narandže i ostavite da se ohladi skroz. Spajajte po dva kruga ganaš kremom.
5. Preko svakog kolača premažite tanji sloj ganaš krema i pospite orasima. Ostavite preko noći u frižider da se dobro stegnu.