Kocke sa višnjama i Menaž čokoladom

Sastojci:

Za čokoladni fil

  • 400 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 1 puding od čokolade
  • 150g margarina

Za fil od višanja

  • 800g očišćenih višanja
  • 4 kašike šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 2 pune kašike gustina

Za preliv

Priprema:

1. Čokoladni fil: U šerpu sipajte mleko, dodajte šećer i kuvajte dok ne proključa. Posebno umutite preostalo mleko sa pudingom od vanile, sipajte u ključalo mleko i nastavite sa kuvanjem neprestano mešajući dok se ne zgusne. U ohlađeni puding dodajte omekšali margarin i umutite mikserom.

2. Fil od višanja: Višnje iz tegle zajedno sa sokom sipajte u šerpu. Izdvojite malo soka i u njemu

razmutite gustin, te sadržaj vratite u šerpu. Dodajte šećer, vanilin šećer i kuvajte na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.

3. Preliv: Sjedinite izlomljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće sa slatkom pavlakom i ostavite da se zagreje na šporetu do tačke ključanja da bi se dobila ujednačena smesa.

4. Finalni postupak: Dno dubljeg pleha 22×35cm obložite mlekom natopljeni Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksom, pa premažite preko njega puding od čokolade. Preko čokoladnog fila složite red natopljenog keksa i prelijte toplim filom od višanja. Sačekajte da se stegne, opet rasporedite natopljeni keks i prelijte smesom od Menaž čokolade i pavlake. Ohlađeni kolač čuvajte u frižideru najmanje tri časa, a potom isecite na kocke željene veličine.

Slični recepti