Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Čoko-mint minjoni
Sastojci:
Kora
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 100ml ulja
- 6 kašika brašna
- 50g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 1 kesica praška za pecivo
- 500ml čokoladnog mleka
Fil
- 1l mleka
- 6 kašika gustina
- 6 kašika šećera
- Šaka svežih listova nane
- 125g maslaca
Glazura
- 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 3 kašike mleka ili ulja
Priprema:
1. Priprema kore: Odvojite belanca od žumanaca. Belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg, pa dodajte žumanca. Umućenoj smesi dodajte ulje, pa brašno koje je prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo i otopljenu Menaž čokoladu ili Menaž crne čoko dugmiće. Smesu izlite u nauljen pleh i pecite na 200°C 20 minuta. Vruću koru prelijte hladnim čokoladnim mlekom i ostaviti da se ohladi.
2. Priprema fila: U litar mleka stavite šaku svežih listova nane i zagrejte do ključanja. Čim provri, sklonite sa ringle i poklopljeno ostavite da se ohladi. Nakon toga izvadite listiće i odvojite 10 kašika mleka, a ostatak vratite na ringlu. Pomešajte gustin sa šećerom i mlekom, dodajte nekoliko kapi zelene prehrambene boje, pa umešajte u provrelo mleko neprestano mešajući. U gotov puding dodajte maslac i sjedinite mikserom.
3. Ohlađeni fil sipajte preko hladne kore i prelijte Menaž čokoladom ili Menaž crnim čoko dugmićima rastopljenim na nekoliko kašika ulja ili mleka.
4. Kolač stavite u fružider da se ohladi i stegne pre sečenja.