Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili najbolje moguće iskustvo na sajtu. Kolačići su male tekstualne datoteke a informacije o njima se skladište u vašem pretraživaču. Informacije imaju funkciju da prepoznaju posetioce koji se vraćaju na sajt i da nam pomognu da uvidimo koja sekcija na sajtu je vama najkorisnija ili najzanimljivija.
Bajadera sa lešnicima
Sastojci:
- 300g šećera
- 250g margarina
- 300g mlevenog Štark Avala ili Štark Petit Beurre keksa
- 300g pečenog mlevenog lešnika
- 300g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića
- 5 kašika ulja
Priprema:
1. Šećer i margarin ušpinujte sa 200ml vode. Sklonite sa ringle i dodajte mleveni Štark Avala ili Štark Petit Beuure keks i mlevene lešnike. Promešajte da se svi sastojci sjedine i podelite na dva dela.
2. U jedan deo umešajte 100g otopljene Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića. Na tacni po izboru formirajte željeni oblik kolača prvo od tamnog dela, pa zatim preko natapkajte svetliji deo. Ostavite nekoliko sati da se ohladi i stegne.
3. Otopite preostalih 200g Menaž čokolade ili Menaž crnih čoko dugmića sa uljem i prelijte preko kolača. Ostavite da se stegne i spremno je za posluženje.